Zaloguj się

Problem techniczny. Akcja nie została wykonana. Przepraszamy - spróbuj ponownie.

Download

Zarejestruj się

Problem techniczny. Akcja nie została wykonana. Przepraszamy - spróbuj ponownie.

Download

Dziękujemy za zainteresowanie

Wiadomość e-mail umożliwiająca dokończenie rejestracji konta została wysłana do

Powrót do strony internetowej

uzyskaj bezpośredni dostęp

Wypełnij poniższe pola i uzyskaj bezpośredni dostęp do zawartości tej strony

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Problem techniczny. Akcja nie została wykonana. Przepraszamy - spróbuj ponownie.

Download

Dziękujemy za zainteresowanie

Masz teraz dostęp do Firma BOLÇİ zwiększyła produkcję o 40% dzięki automatyzacji z wykorzystaniem robotów

Wiadomość e-mail z potwierdzeniem została wysłana do

Przejdź do strony

Teraz lub uzyskaj bezpośredni dostęp, aby pobrać ten dokument

Turecki producent czekolady, BOLÇİ, pragnął spełnić obietnicę, że będzie dostarczał wyroby czekoladowe, których „nie dotknęła ludzka ręka”. Firmy Omron i Innovas połączyły siły, aby uruchomić linię trzech robotów Omron w sekcji pakowania linii produkcyjnej fabryki w celu poprawy jakości produkcji i obniżenia kosztów robocizny.

Wyzwanie: poprawa zdolności produkcyjnej i wydajności

Obecnie firma BOLÇİ eksportuje swoje produkty do 13 krajów, ale ma zamiar co rok zwiększać tę liczbę. Dąży także do poprawy zdolności produkcyjnej i wydajności, zminimalizowania błędów produkcyjnych oraz usprawnienia infrastruktury firmy.

Przed wprowadzeniem robotów firmy Omron wyroby czekoladowe umieszczano ręcznie w przegródkach w strefie pakowania.

Jednakże firma mierzy się z sezonowymi zmianami popytu i specjalnymi okazjami w ciągu roku. W związku z tym możliwe jest, że sprzedaż zacznie każdego dnia wzrastać, a w konsekwencji konieczne będzie dostosowanie produkcji do większej liczby zamówień.

Rozwiązanie

Firma Innovas wykonała montaż trzech robotów firmy Omron w zakładzie produkcyjnym BOLÇİ. Roboty są obecnie wykorzystywane do podnoszenia i umieszczania wyrobów czekoladowych w przegródkach, co pozwala zaoszczędzić czas i ograniczyć koszty związane z robocizną. Praca trzech robotów jest zsynchronizowana w ramach zintegrowanego systemu, który obejmuje kontrolę wzrokową, bezpieczeństwo i systemy robotyczne. Istotnym wymaganiem jest to, aby wyroby wykonane z czekolady, która jest bardzo delikatna, nie uległy deformacji w trakcie procesu produkcji. Wymaga to dużej precyzji podczas pozycjonowania i transportu wyrobów.